Loading...

Connecteren | Accepteren | Transformeren

Closing the Bones

Closing the Bones omvat het ‘inwikkelen’ van delen of het gehele lichaam, Rebozo- en Wombspace massage afhankelijk van de gekozen optie:
CtB Basic /Deeper into CtB /Deepest CtB
Helping to make sense about what has happened
Closing the Bones (CtB) of Sluitingsceremonie – een diep verzorgende behandeling die zich richt op buik, heupen en bovenlichaam.
Precies daar waar bij vrouwen, gedurende hun hele leven, zoveel gebeurt.

 

De oorsprong van dit ritueel situeert zich in Ecuador (CAT volgt de lineage van Rocio Alercón), waar het traditioneel wordt gegeven aan de vrouw in de eerste uren na de bevalling. Nadien wordt het nog een aantal keer herhaald tijdens de eerste 40 dagen postpartum.
Het ritueel ondersteunt en eert moeders tijdens hun postpartumreis. Het legt de nadruk op het creëren van een veilige, ondersteunende omgeving waarin zij zich kunnen concentreren op hun eigen genezing en herstel, zowel fysiek als emotioneel. Als een erkenning van de ongelooflijke kracht en het harde werk dat hun lichaam verrichtte tijdens de zwangerschap en bevalling.
Het ontvangen van CtB is een unieke gelegenheid voor vrouwen om opnieuw verbinding te maken met hun lichaam in een van sfeer van intimiteit, zachtheid en kalmte. Ze krijgen de ruimte om te rusten, te herstellen en te reflecteren.
Een moment om te vieren en te koesteren en/of om de nieuwe levensfase te omarmen met liefde en compassie.

 

Overgangsritueel

En alhoewel het ritueel van oudsher gericht is op vrouwen tijdens deze specifieke periode, weten we inmiddels dat het een deugddoend ritueel is voor elke vrouw, ongeacht de levensfase waarin zij zich bevind.
Deze ceremonie gaat dus verder dan alleen fysiek werk; het is een diepgaand energetisch proces en fungeert als een overgangsritueel – iets wat we vaak missen in onze westerse samenleving. Het creëert een unieke ruimte die diepe verwerking en ongelooflijk diepgaande heling mogelijk maakt.

 

Sluitingsrituelen markeren belangrijke overgangsmomenten in het leven…
…van het moederschap tot het verlies van een partner of dierbare, van het huwelijk tot het ouder worden.
Als overgangsritueel biedt CtB een bewuste beleving, een heilzame verwerking en een diepe verankering van deze transformaties. Elke overgang verdient bijzondere aandacht, intensiteit en zorg. Daarom biedt CAT een veilige plaats waarin vrouwen de ruimte krijgen die ze nodig hebben voor persoonlijke heling, om hun lichaam te bedanken, hun ervaringen te verwerken en opnieuw contact te maken met zichzelf.
Een intieme, zachte en kalmerende ceremonie als viering van de geweldige reis die een vrouw onderneemt. Of het nu gaat om het einde van een borstvoedingsreis, het markeren van een mijlpaal voor jezelf als vrouw, of het ervaren van een diepe heling na een verlies of trauma, de Closing the Bones ceremonie staat open voor alle vrouwen die op zoek zijn naar ondersteuning en verzorging.

Net zoals een rups zich in een cocon bevindt om te transformeren tot een vlinder, zo kun jij ook verder ‘ontpoppen’ na deze ceremonie. Als je uitgepakt bent, bewonderen we samen de unieke kleuren en het ingewikkelde ontwerp van de vleugels die je zojuist hebt gekregen…

Connecteren | Accepteren | Transformeren

Womb-space & Rebozowork

Wombspace Massage
Tijdens de Wombspace Massage staat je buikstreek centraal, van het schaambeen tot aan de ribben. Met voedende olie masseren we zorgvuldig de spanning weg uit de baarmoeder en blaas, terwijl we de organen terugbrengen naar hun oorspronkelijke positie.
Daarnaast richten we ons op de heupbeenderen om geblokkeerde energie vrij te maken.
Deze massage richt zich op het loslaten van spanningen, het verwerken van onopgeloste emoties & trauma’s en op het terugbrengen van je energie naar je creatieve centrum: je baarmoeder.
De Wombspace Massage wordt ev uitgebreid met specifieke technieken gericht op de bovenborst, borst en armen.
Deze technieken helpen bij een diepe release in de fascia (bindweefsel), bevorderen lymfebeweging en drainage, evenals een ontlading van spanning uit het schoudergebied. De bewegingen creëren een mooie energiestroom vanuit de baarmoeder via het hart naar de keel en nek, wat kan helpen bij het openen van de energiedoorstroom in het gehele lichaam.
Rebozo-work
Tijdens dit onderdeel word je met een Rebozo gemasseerd, een traditionele, handgewevend katoenen ‘doek’ uit Mexico.
Deze worden in Midden- en Zuid-Amerikaanse landen voor vele doeleinden gebruikt.
De massage zelf zorgt voor ontspanning, geborgenheid en innerlijke rust.
Je zal heel zachtjes worden gewiegd, gemasseerd en gesloten in de doeken.
Rebozo-work, een fascia-bevrijdende massage van het hele lichaam, inclusief de armen, benen, schouders, rug en hoofd. Als extra kunnen er diep ontspannende zwaaitechnieken toegepast worden die gewrichten en ligamenten mee ondersteunen. Steeds met focus op het vrijmaken van energie en het bevorderen van ontspanning.
Na de massage wikkelen we stevig een Rebozo om je heupen om ze te ondersteunen.
De stevige grip van de Rebozo laat je loslaten en diep naar binnen gaan. Ingebakerd ontspannen om het werk te laten integreren. Zodra je klaar bent om uitgepakt te worden, laten we langzaam de greep van de Rebozo los.
Emotionele ontlading is mogelijk en we bieden de ruimte om hier doorheen te gaan.
Instagram
Share